Geraakt door de woorden van Anna.

Op de dag van de boekpresentatie zei mijn zus Marij dat iemand uit haar nabije omgeving graag het boek wilde hebben. Ik heb het boek zoals ook voor anderen gesigneerd. Uit een stapel inzichtkaarten kwamen voor haar de volgende woorden: "Stel jezelf open voor een nieuwe zienswijze".

Enkele dagen later werd ik verrast en vooral geraakt door haar reactie die zij mailde naar mijn zus:

‘Zó benieuwd naar hoe jouw broer schreef over zijn hooggevoeligheid dat ik nog diezelfde avond zijn boek ben gaan lezen, eerst met schroom vanwege de intimiteit, maar allengs geprikkeld door wat hij schetste en met zijn moeder deelde over zijn herinneringen.

Ook de herkenning van situaties uit mijn eigen jeugd waardoor het soms leek alsof me een spiegeltje werd voorgehouden. Dat gaf een fijn gevoel en maakte dat ook over mijn eigen jeugd opeens veel meer te duiden bleek te zijn.

Een zeer persoonlijke "dialoog" en de zoektocht naar het wezen van de moeder die nooit de behoefte toonde op de voorgrond te willen treden, zó herkenbaar dat ik nu zelf ook bezig ben met het nadenken over de betekenis van het verbonden zijn met mijn eigen moeder. Er komen steeds meer herinneringen naar boven, ben er stil van.

Dat juist nu dit "levenssprookje" op mijn pad gekomen is, de duiding van wat met behulp van het inzicht in je wezen een enorme draai aan je leven kan geven, is beslist geen toeval maar een onverwachte stimulans om meer naar binnen te kijken en te ontdekken wat er achter de dikke schone-schijn muur echt te vinden mag zijn.’

Dank je wel Anna voor je bijzondere woorden die verbinden.


Twitter Facebook LinkedIn VolgenKoesteren

Compassievermoeidheid

Vergeven

Ontmoetingen die me verwonderen

'Tranen komen vanuit de buik'