Hoe het begon

Onbedoeld en uit zelfbescherming om niet gekwetst te worden heb ik mijn gevoel bijna vijfenzestig jaar grotendeels ontkend en achter een muur weggestopt, totdat ik hoorde over hooggevoeligheid. Toen was daar ineens de levensgrote tsunami die dwars door die muur mijn fijngevoelige huishouden omwoelde, me onderdompelde en ook waterrijk zegende.

Wat volgde was een reis door diepe dalen en over hoge toppen om mezelf te zien en te ontdekken.

Ik keek door een andere bril terug op mijn leven en herleefde herinneringen. Ze zagen er anders uit dan vroeger. Enkele jaren geleden ben ik begonnen die herinneringen woorden te geven en ontdekte ik de emotionele waarde van schrijven. Tranen hebben me regelmatig begeleid bij het schrijfproces.

Ik probeerde zoveel mogelijk vanuit mijn hart te schrijven. Op die manier kwam ik erachter welke herinneringen belangrijk voor mij waren en hoe ik van mijn levensverhaal een boek kon maken.

Zo ontstond ‘Jij en ik, wij samen’, dat ik niet alleen voor mezelf schreef maar ook voor mijn vrouw en kinderen. Dit boek vormde de basis van mijn autobiografie ‘Hooggevoelig in een andere tijd’, het levensverhaal van een HSP-er.

Guus


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Een zus van mij, Lien Laurijsen, vertelde over uw boek. Het verhaal komt voor mij heel bekend voor d.w.z. ik heb een vriend die datzelfde heeft ervaren. Ik wil dat boek graag lezen. Het komend weekend kom ik bij haar. Misschien dat ik dan nog een boek kan kopen
Wil Voskuilen, op 27-05-19


Koesteren

Compassievermoeidheid

Vergeven

Ontmoetingen die me verwonderen

'Tranen komen vanuit de buik'